Vesti

Euleks o krijumčarenju ljudi u Mađarsku: Jedna osoba se predala KPS-u

Misija Evropske Unije na Kosovu potvrdila je u pisanom saopštenju dostavljenom medijima da je započela istragu o krijumčarenju migranata sa Kosova, kada se šesnaest Albanaca udavilo, kada je potonuo čamac koji ih je prevozio za Mađarsku preko reke Tise. U saopštenju Euleksa na Kosovu navodi se da se istraga odnosi na krijumčarenje 19 ljudi, kao i da se u subotu uveče jedna osoba sama prijavila kosovskoj policiji i dala "veoma važnu izjavu" o tom slučaju”. Osumnjičeni je policiji predao novac koji su mu žrtve dale kao garanciju isplate za organizaciju njihovog puta u Mađarsku, saopštio je Euleks. Istraga je pokazala da je svaka porodica osumnjičenima trebalo da plati između 6.000 i 8.000 evra. Euleks trenutno radi na identifikovanju osoba iz inostranstva koji su bili u vezi sa organizatorima krijumičarenja, a tužilac Euleksa je u Mađarskoj sa dvoje istražitelja policije Kosova gde prikupljaju dodatne informacije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017