Vesti

Održana pesnička manifestacija "Lazar Vučković"

Najveća pesnička manifestacija na Kosovu i Metohiji, književni susreti "Lazar Vučković" održana je ove godine u Leposaviću i Gračanici. Direktror Doma kulture u Gračanici, Srđan Vasić, kaže da je ovo jedna od najstarijih kulturnih manifestacija u pokrajini. "Manifestacija, pre svega, pokazuje i koliko su duboki kulturni koreni na Kosovu i Metohiji i jedan od načina da pokažemo svetu da je srpski narod na ovom prostoru prisutan vekovima", rekao je Vasić. Nagradu koja nosi ime tragično nastradalog pesnika Lazara Vuckovića dodeljena je pesniku iz Beograda Slobodani Rakitiću. Na pesničkim časovima koji su posvećeni Lazaru Vučkoviću, jednom od najznačajnijih stvaralaca u pokrajini, govorili su poznati pesnici Slobodan Rakitić, Dobrica Erić, Moša Odalović, Radomir Stojanović, Rade Zlatanović, Miloje Dončić, Ranko Đinović, Dragan Ničić Cinoberski, Divna Bjelić i Živojin Rakočević. U organizaciji Novinsko izdavačkog preduzeća "Panorama" susreti su pre sukoba održavani u većem obimu i trajali su nekoliko dana.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017