Vesti

KFOR deaktivirao minu u Starom Gracku

Nagazna mina koju su meštani Starog Gracka juče pronašli na groblju nedaleko od sela deminirana je, saznaje KIM radio. Portparol KPS policije, Baki Keljani, potvrdio je KIM radiju da su specijalne jedinice KFOR-a za deminiranje jutros deaktivirale minu koja je juče pronađena na pravoslavnom groblju. “Sve je završeno. Mina je deaktivrana i na licu mesta više nema nikoga”, rekao je Keljani KIM radiju. Groblja u Starom Gracku minirano je 1999. godine i do sada je KFOR u nekoliko navrata deaktivirao mine koje su meštani pronalazili na groblju.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017