Vesti

Pronađena nagazna mina na groblju u Starom Gracku

Na groblju u Starom Gracku kod Lipljana meštani su juče pronašli jednu nagaznu minu, saznaje KIM radio. Predstavnik sela, Zoran Ćirković u izjavi za KIM radi kaže da su minu pronašli ljudi koji su postavljali spomenik preminulim roditeljima. “Slavko Milenkovic iz Gušterice nagazio je minu i uspeo je da skine osigurač i baci bombu oko desetak metara od sebe”, kazao je Ćirković koji dodaje da samo srećom mina nije eksplodirala i da je sve prošlo bez žrtava. Prema saznanjima KIM radija specijalne jedinice KFOR-a za deminiranje i dalje su na licu mesta gde uz pomoć KPS policije pokušavaju da deaktiviraju pronađenu minu. Niko u KPS policiji u Prištini jutros nije dostupan za medije ko bi mogao dad a bliže informacije o pronalasku mine. Žiteljima Starog Gracka nekoliko godina nije bio dozvoljen odlazak na seosko groblje koje je minirano još 1999 godine. Iako su bili u obavezi, jučerašnji pronalazak mine jasno pokazuje da pripadnici KFOR-a još uvek nisu očistili groblje od bombi. Iako groblje nikada nije do kraja razminirano, meštani na sopstveni rizik obilaze humke. Na parceli u neposrednoj blizini groblja u Starom Gracku kod Lipljana, maja meseca ove godine Albanci su postavili i temelj za izgradnju akva-parka.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017