Vesti

Dodeljene novinarske nagrade o siromaštvu

Direktor razvojnog programa Ujedninjenih nacija na Kosovu, Parviz Fartas uručio je sinoć u Prištini, nagrade novinarima za najbolje priče o siromaštvu na Kosovu. Nagradu za najbolju radio priču o manjinskim zajednicama o siromaštvu ove godine pripala je uredniku Kontakt plus radija iz Kosovske Mitrovice Željku Tvrdišiću. Fartas je na ceremoniji dodele nagrada u Prištini rekao da je javno pisanje o siromaštvu najbolji način borbe protiv njega te da novinari najviše mogu da doprinesu u tom pravcu. Na konkursu u kategoriji televizije, radija, novinske reportaže i fotografije bilo je prijavljeno 27 novinarskih radova. Ovo je četvrta godina kako kosovski tim Ujedinjenih nacija dodeljuje nagrade za najbolju priču o siromaštvu. Nagradu, koja iznosi 1 000 evra, za najbolji televizijski izveštaj o manjinskim zajednicama dobili su i izveštač televizije B92 sa Kosova Andrija Igić i novinar produkcije "Nju presa" Ivan Miljković. Nagrađeno je i nekoliko albanskih medija i to za najbolju TV i radio priču, za najbolji novinski članak a dodeljena je i nagrada za najbolju fotografiju o siromaštvu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017