Vesti

Interpol u Mađarskoj zatražio od KPS-a pokretanje istrage o osobama utopljenim u Tisi

Kosovske vlasti potvrdile su danas da se grupa kosovskih Albanaca utopila na Tisi pri pokušaju da ilegalno pređe granicu Srbije i Mađarske, preneli su mediji u Prištini. Portparol kosovske policije Baki Keljani KIM radiju je kazao da je Interpol u Mađarskoj zatražio od organa bezbednosti na Kosovu pokretanje istrage o nestalim osobama sa Kosova, za koje se sumnja da su utopljene u Tisi. “To je istovremeno i zahtev za identifikaciju nekoliko utopljenih osoba za koje se sumnja da su drzavljani Kosova”, kazao je Keljani. Kako prenose pristinski mediji Ministarstvo inostranih poslova je navelo da se traga za 15 nestalih osoba.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017