Vesti

Radnici Elektrokosmeta sutra počinju očitavanje brojila na severu Kosova

Radnici Elektrokosmeta sutra počinju očitavanje brojila na severu Kosova, javlja Kontakt plus radio. Načelnik kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković kaže da će sa naplatom računa za utrošenu električnu energiju krenuti 1. novembra. Prema njegovim rečima Srbija nastavlja isporuku humanitarne struje. “Srbija neće dozvoliti humanitarnu katastrofu na severu Kosova i Metohije kako je to u ovom trenutku želela kosovska elektro korporacija. Ne znam tačno o kojoj količini struje se radi, ali to je količina koja trenutno zadovoljava samo neke delimične potrebe. Smatramo da će se racionalnim korišćenjem električne energije i taj problem rešiti i onog trenutka kada se krene sa realizacijom naplate”. Direktor Elektrodistribucije Nebojša Krečković kaže da će se uporedo sa očitavanjem brojila vršiti i isključenja sa mreže nelegalno postavljenih brojila. “Ima mnogo nelegalnih potrošača, pre svega to su svuda naokolo postavljene trafike i kad bude krenulo očitavanje brojila, oni će biti isključeni sa mreže. Ukoliko bude potrebno za ovo ćemo tražiti i asistenciju policije. ” Krečković ističe da će se ipak tokom zimskog perioda sprovoditi pooštrena selektivna isključenja električne energije, jer je napajanje iz Srbije nedovoljno za dovoljne potrebe svih ljudi na severu. “Struja kojom se sever Kosova snabdeva je humanitarna i podrazumeva tek 25 od potrebnih preko 100 megavati kolika je potrošnja u zimskim mesecima na ovom prostoru, ” naglašava Krečković i dodaje da će građani morati da budu racionalniji i da potrošnju svedu na minimum. Podsetimo, 19. oktobra KEK je sever Kosova potpuno isključio iz sistema napajanja sa kosovskih elektrana.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017