Vesti

N. Rašić: Do kraja godine u Lapljem Selu centar za socijalni rad

U Lapljem Selu je danas položen kamen temeljac za izgradnju Centra za socijalni rad, koji finansira Ministarstvo za zajednice i socijalnu politiku. Prema rečima ministra Nenada Rašića, koji je položio kamen temeljac, kancelarije otvaraju u želji da se približe onima koji su socijalno ugroženi i kojima je potrebna pomoć ovog ministarstva. “Ima mnogo socijalno ugroženih porodica. Kako bi smo poboljšali našu komunikaciju sa njima došli smo na ideju da ovde otvorimo kancelarije u kojima bi oni mogli da se prijavljuju, da apliciraju za određenu vrstu pomoći, uopšte da se informišu o tome kako im naše ministarstvo može izaći u susret. Laplje Selo je izabrano zbog svog položaja, to je na neki način centar ovog centralnog Kosova i mislimo da će ljudima biti najlakše da dođu tu i sa nama podele svoj problem”, kaže Rašić. Rašić navodi da će tu biti penzijsko odeljenje, odeljenje za zapošljavanje, kao i odeljenje za socijalnu zaštitu. Prema njegovim rečima plan je da se slične kancelarije naprave i u ostalim regionima Kosova i Metohije.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017