Vesti

Kontakt Plus radio ponovo emituje program

Radio Kontakt Plus iz Kosovske Mitrovice je nakon dva i po dana prekida, danas na frekvenciji 101. 9 ponovo započeo emitovanje programa. Kontakt Plus započeo je emitovanje programa nakon što je menadžment radija postigao sporazum sa menadžmentom Trepče o otplati duga. Zbog dugovanja na ime kirije prema Trepči, radnicima Kontakt Plus radija obezbeđenje Trepče onemogućhilo je ulazak u prostorije u ponedeljak kada je prestalo emitovanje programa. Direktor Kontakt Plus radija Mirjana Milutinović saopštila je da ogromno interesovanje i podrška slušalaca, koju su dobili u minula dva dana pokazuju da je Kontakt Plus zaista Radio kojem se verije. “Podrška slušalaca je od neprocenjive vrednosti i pokazatelj da ono što radimo je u njihovoj službi. Zahvaljujemo se njima ali i predstavnicima Ujedinjenih nacija - programa za razvoj, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Udruženju novinara Srbije, ANEMU i Nevladinom sektoru sa Kosova koji su nam dali podršku”, saopštila je Milutinovićeva. Slušaoci Kontakt Plus radija opet su u prilici da prate omiljene emisije kao što su: “Grad na 101. 9”, “Vesele osamdesete”, “Vremeplov”, i druge. Ovaj radio je prema poslednjem istraživanju “Stratedžik Pulsa” najslušanija radio stanica na severu Kosovu i Metohiji, koja program emituje na srpskom jeziku. Kontakt Plus je i član radio stanica Kosovske medijske asocijacije (KOSMA) - udruženih radio stanica koje svoj program emituju na srpskom jeziku.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017