Vesti

Radnici Elektrokosmeta izvršiće evidentiranje brojila na severu Kosova

Nakon jučerašnjeg isključenja električne energije severu Kosova, održan je sastanak o ovom problemu između ministra Bogdanovića, predstavnika Elektrokosmeta i EPS-a, kao i predsednika opština sa severa KiM. U saopštenju dostavljenom KIM radiju se kaže da je na sastanku konstantovano da je ovim isključenjem stvorena prava humanitarna katastrofa, jer su pored stanovništva, bez energije ostavljene zdravstvene i prosvetne ustanove i drugi objekti od vitalnog značaja. Dodaje se da je EPS tokom jučerašnjeg dana humanitarnom isporukom električne energije, delimično ublažio probleme i sprečio humanitarnu katastrofu. „Na današnjem sastanku, obzirom da EPS trenutno može da delimično zadovolji aktuelnu potrošnju na severu KiM, doneta je odluka da radnici Elektrokosmeta, koji žive i rade na severu KiM, od 25. do 30. 10. 2009. godine izvrše evidentiranje svih potrošača i brojila i da naplata utroška električne energije počne od 01. 11. 2009. godine, “ navedeno je u saopštenju. Učesnici sastanka takođe pozivaju građane da razumeju aktuelni trenutak, i da zbog stvaranja uslova za stabilno i redovno snabdevanje električnom energijom u narednom periodu sarađuju sa radnicima Elektrokosmeta, i ograniče sopstvenu potrošnju na osnovne potrebe. Dodaje se da će država Srbija učiniti sve da stvori uslove i iznađe trajno rešenje, dok će JP Elektrokosmet omogućiti racionalno korišćenje raspoložive energije na svom potrošačkom području, vodeći računa da u snabdevanju ne dođe do diskriminacije po bilo kom osnovu.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017