Vesti

NVO “Majka devet Jugovića” poklonila traktor i mašine povratnicima u Klobukaru

Povratnici u selu Klobukar danas su od vladike Artemija i NVO “Majka devet Jugovića” dobili traktor i priključne mašine za obradu zemljišta. Kako je za KIM radio rekao član Mesnog odbora Klobukar, Dragan Filipović, traktor i mašine su donacija NVO “Majka devet Jugovića”, koja funkcioniše u sklopu Eparhije raško-prizrenske. ”Vladika Artemije je uručio povratnicima u selu Klobukar traktor i priključne mašine za obradu zemljišta. Povratnicima je ovaj traktor, kao i mašine, bio jako potreban, kako bi obrađivali zemlju i zasejali žito”, rekao je Filipović. Prema njegovim rečima, vladika raško-prizrenski je najpre posetio Narodnu kuhinju u Prekovcu gde je razgovarao sa korisnicima, a zatim je obišao i povratnike u Klobukaru. Filipović je dodao da su članovi Mesnog odbora upoznali vladiku sa svim problemima sa kojima su povratnici u ovom selu suočeni. U ovo mesto se krajem jula vratilo 18 srpskih porodica, sa 32 člana. Povratak je pomogla nevladina organizacija Sveti Nikola iz Kosovske Kamenice u saradanji sa Ministarstvom za povratak i zajednice u Vladi Kosova. Klobukar se nalazi na tromeđi puta koji vodi ka Gnjilanu, Kosovskoj Kamenici i Novom Brdu. Pre 1999. godine selo je imalo pedeset kuća, koje su potpuno uništene tokom i nakon sukoba 1999. godine.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017