Vesti

M. Todorović: Napad ima podršku stubova vlasti na Kosovu

Predsednik Skupštine opštine Gnjilane Milorad Todorović rekao je KIM radiju da bacanje bombe na njegovu kuću pokazuje koliko su Srbi nebezbedni na Kosovu i Metohiji. “Ovo je jasan signal i poruka Srbima na Kosovu i Metohij, a pogotovu ljudima koji nameravaju da se vrate u svojim mestima da nisu dobrodošli“, rekao je Todorović. On kaže da je u trenutku napada u kući bio samo njegov otac Slobodan koji je nepovređen, kao i da je bomba bačena iz susedne napuštene srpske kuće. Pri tom je pričinjena manja materijalna šteta na krovu letnjikovca koji se nalazi pored kuće i od gelera ranjen pas. Todorović je kazao da je napad, zapravo, posledica neefikasnog rada pravosudno-policijskog organa na Kosovu. “Bruka je za kosovske privremene institucije da se posle deset godina dešavaju ovakve stvari i da za incidente još niko nije odgovarao. Mislim da ljudi koji tako nešto rade imaju podršku od pojednih stubova vlasti na Kosovu, jer se ne bi desilo da opet ostanu ne otkriveni”, kazao je Todorović. On podseća da je ovo već sedmi put od 1999. godine da nepoznata lica bacaju bombe na njihovu kuću. Doktor Milorad Todorović, koji je predsednik srpske Skupstine opštine Gnjilane, funkcioner je Demokratske stranke Srbije i bio je savetnik bivšeg ministra za Kosovo Slobodana Samardžića.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017