Vesti

Bomba na kuću M. Todorovića u Cernici

Na porodičnu kuću Milorada Todorovića u Cernici kod Gnjilana sinoć oko 21 i 30 h bačena je bomba, sanaje KIM radio. U trenutku napada, u kući je bio samo Miloradov otac Slobodan koji je ostao nepovređen. Ovo nije prvi put da nepoznata lica bacaju bombe na njihovu kuću. Slučaj je prijavljen KPS-u. Dr Milorad Todorović je funkcioner Demokratske stranke Srbije i bio je savetnik bivšeg ministra za Kosovo Slobodana Samardžića. U Cernici danas živi oko stotinu Srba i oko 3.000 Albanaca. Nekoliko godina nakon sukoba ubijeno je sedmoro Srba, na desetine njih je ranjeno, a nekoliko kuća je zapaljeno.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017