Vesti

Izgorela kuća u Suvom Lukavcu kod Osojana. Meštani sumnjaju da je požar podmetnut

Ratković Ružici iz Suvog Lukavca, opština Istok, danas oko 13 sati izgorela je kuća, saznaje KIM radio. Prema rečima meštanina ovog povratničkog sela Dubić Mihajla, Ružica je pre nedelju dana otputovala u Novi Sad na lečenje, a u kući u trenutku požara nije bilo nikoga. On dodaje da meštani sumnjaju da je požar podmetnut. “ Mi smo odmah krenuli da gasimo požar, vatra je iznenada buknula, ali nam nije jasno kako. U kući nema električnih uređaja, od struje vatra nije nastala, zapalio je neko, ne znamo ko”, kaže Dubić. On je dodao da su KPS policija i vatrogasci izašli na lice mesta i izvršili uviđaj. Portparol KPS-a za region Peći, Avni Đavukaj potvrdio je da je danas u Suvom Lukavcu izgorela kuća, kao i da nema povređenih. “ Načinjena je veća materijalna šteta, kuća je potpuno uništena. Uzroci požara se još uvek ispituju”, rekao je Đavukaj. Suvi Lukavac je jedno od povratničkih sela u Osojanskoj dolini gde su se Srbi vratili pre šest godina. U njemu danas živi oko pedeset Srba i četiri aškalijske porodice.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017