Vesti

Sutra u Kosovskom Pomoravlju otvaranje još jedne Narodne kuhinje

U Korminjanu kod Kosovske Kamenice sutra će, za potrebe socijalno ugroženih iz ovog kraja, biti otvorena Narodna kuhinja i pekara. Otvaranju Narodne kuhinje prethodiće sveta arhijerejska liturgija koja počinje u 8 časova a potom i osvećenje kuhinje i pekare. Narodna kuhinja u Korminjanu otvara se uz pomoć nevladine organizacije „Majka devet Jugovića“ i Eparhije raško prizrenske. Korminjane čine dva međusobno spojena sela Donje i Gornje Korminjane koja zajedno broje više od hiljadu stanovnika. Više od 70% Srba iz Kosovskog Pomoravlja živi od kosovskog dodatka koji iznosi 11 000 dinara a samo u Novom Brdu 90% Srba je bez posla.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017