Vesti

Gračanica: Baka iz Slivova teško povređena

Desanka Jovanović iz Slivova teško je povređena jutros u centru Gračanice, kada je na nju naleteo vozač koji je upravljao vozilom marke Jugo vranjanskih registarskih oznaka, saznaje KIM radio. Baka Desanka je medicinski zbrinuta u bolnici “Simonida” u Gračanici i prema rečima nadležnih u toku su pregledi i ispitivanja koja će utvrditi težinu povreda. Komandir policijske stanice u Gračanici, Nebojša Popović, izjavio je KIM radiju da je uviđaj obavila saobraćajna jedinica KPS-a. „Vozač automobila je Srbin i on se trenutno nalazi u policijskoj stanici u Gračanici gde će se napravisti zapisnik“, rekao je Popović koji pretpostavlja da vozač Juga nije kriv već da baka nije postovala saobraćajne propise. U Gračanici su pešački prelazi slabo obeleženi a saobraćajne nesreće su česte zbog velikih gužvi, nepostojanja dovoljno mesta za parking automobila i čestih nepoštovanja saobraćajnih propisa. Posebno je teško utorkom i petkom kada su u Gračanici pijačni dani.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017