Vesti

KPS oduzela kravu

Radojici Ćirkoviću iz Gornje Gušterice, opština Lipljan, KPS policija oduzela je kravu, saznaje KIM radio. Prema njegovim rečima, trojica policajaca su se pojavila u njegovoj kući i bez ikakvog naloga oduzeli mu kravu koju je on nakon krađe, uspeo da pronađe pre dvadeset dana. “Ta krava je ukradena pre deset meseci, uspeo sam da je pronađem pre dvadesetak dana u Konjuhu, kod jednog Albanca koji mi je rekao da je kupio od nekog preprodavca. KPS policija sad tvrdi da ja moram da vratim moju kravu tom čoveku u Konjuhu”, rekao je Ćirković. On dodaje da mu je rečeno da na Sudu mora da se utvrdi kome pripada krava. Kapetan KPS policije u Prištini Baki Keljani potvrdio je da je KPS policija oduzela kravu Ćirkoviću, obrazloživši da je to učinjeno po naredbi Suda.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017