Vesti

Deca sa KiM na utakmici Srbija-Rumunija

Desetoro dece iz Kosovskog Pomoravlja prisustvovaće u Beogradu na “Marakani”, fudbalskoj utakmici koja se u subotu igra između reprezentacija Srbije i Rumunije. Deca će, u organizaciji udruženja građana "Centar za razvoj i unapređenje dokumentarnog filma'' u saradnji sa fondacijom ''Dečija radost'' sa Kosova i Metohije, obići i glavni grad Srbije. Potpredsednik ove fondacije, Zoran Maksimović, kazao je za KIM radio da je karte za decu iz Kosovskog Pomoravlja obezbedio Fudbalski savez Srbije. “Deca će imati priliku da tokom boravka u Beogradu, posete stadion “Crvene zvezde” i “Partizana”, trofejnu salu, a imaće priliku da se druže i sa reprezentativcima Srbije pre i posle utakmice”, kazao je Maksimović. Potpredsednik fondacije “Dečija radost” dodaje da druženje i odlazak na utakmicu, deci sa Kosova i Metohije znači mnogo kao i da predstavlja jedan vid motivacije da se aktivnije bave sportom.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017