Vesti

Piter Fejt podržava otvaranje televizije na srpskom jeziku

Specijalni predstavnik EU na Kosovu i šef ICO-a, Piter Fejt, izjavio je gostujući na KIM radiju da podržava ideju za osnivanjem televizije na srpskom jeziku, koja bi svojim signalom pokrila čitavu teritoriju Kosova. On je rekao da u je u tom cilju u stalnom kontaktu i bliskoj saradnji sa Nezavinsnom komisijom za medije Kosova "kako bi kao rezultat dobili jednu nezavisnu televiziju koja će signalom pokritu celu teritoriju Kosova". "Ja se zaista nadam da će to biti realizovano prilično brzo ali želim da kažem da i srpski program preko RTK treba da pruži svoj doprinos. Postoji nezavisni upravni odbor RTK sa članovima srpske i drugih zajednica koji nezavisno odlučuju o tome da se i na taj način kroz RTK na srpskom jeziku dopre do svih srpskih stanovnika na Kosovu", rekao je Fejt u intervjuu KIM radiju. On smatra da će se otvaranjem televizije na srpskom jeziku ispuniti i deo iz plana Martija Ahtisarija. U clanu 3. Aneksa 2. koji se odnosi na prava zajednica i njihovih pripadnika navodi se da će "Kosovo preuzeti sve mere koje su potrebne da bi se osigurao međunarodni plan frekvencija koji omogućava kosovskim Srbima pristup licenciranom nezavisnom televizijskom kanalu na srpskom jeziku na celom Kosovu".Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017