Vesti

Umetnici Kosova i Metohije na KIM radiju

Više od dvadesetak umetnika sa Kosova i Metohije predstaviće sutra u Galeriji KIM radija u Čaglavici svoje radove, koji na oseben način svedoče o prošloj deceniji. Multimedijalna izložba deo je projekta serijala polučasovnih emisija o umetnosti, koje su pod nazivom “Umetnost života” emitovane na KIM radiju jednom sedmično šest meseci. Stvaraoci sa Kosova i Metohije - slikari, vajari, muzičari, pisci i jedan ansambal narodnih igara predstaviljeni su u zasebnim radio emisijama i na internet prezentaciji www. umetnostzivota. net, gde se mogu i videti njihova dela. Ovi ljudi živeći na prostoru sa elementarno ugroženim civilizacijskim vrednostima u vremenu u kome je borba za očuvanje jezika i opstanak postala prioritet, svojim delima svedoče na jedan poseban način.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017