Vesti

G. Bogdanović: Država će nastaviti da finansira izgradnju započetih objekata širom KiM

“Vlada Republike Srbije nastaviće da planiranom dinamikom finansira izgradnju započetih objekata širom Kosova i Metohije”, kazao je danas u Lešku ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. On je, sa svojim saradnicima, obišao radove na izgradnji puta od Leška do sela Borova u dužini od 1, 7 kilometara, sportsku halu i poljoprivrednu školu čija je gradnja u toku, a za koje je Vlada Republike Srbije izdvojila blizu 90 miliona dinara. Ministar Bogdanović je najavio da će naredne nedelje obići i ostala gradilišta na Kosovu i Metohiju koje finansira Vlada Republike Srbije. „Mora da se zna gde odlazi svaki dinar, jer ne može da se nenamenski troši novac poreskih obveznika, “ rekao je Bogdanović i naveo da se sredstva ravnomerno raspoređuju, kako na severu tako i na jugu Kosova i Metohije. „Najbolji primer za to su podsticajna sredstva Ministarstva za KiM koja su nedavno dobila 9 korisnika sa severa, a 16 sa juga Pokrajine“, rekao je Bogdanović. Ministar je istakao da će uskoro biti raspisan konkurs za dodelu novih podsticajnih sredstava u vrednosti od 110 miliona dinara, i da će taj novac takođe biti, kako je kazao, ravnomerno raspoređen.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017