Vesti

Prijavljena krađa u orahovačkom vinogorju

Anđelko Stanković iz Orahovca prijavio je krađu oko hiljadu kilograma grožđa sorte Prokupac. Grožđe je ukradeno iz vinograda pored puta između Orahovca i Velike Hoče, a Stanković je ovo primetio prilikom redovnog obilaska svog vinograda. Prema njegovim rečima, krađe u orahovačkom vinogorju su česte, zbog čega je i on redovno obilazio svoju parcelu. “Otišao sam da obiđem vinograd, odmah sam primetio da je grožđe u gornjem delu obrano. Verovatno su oni to brali noću, jer su se na zemlji mogla videti zrna grožđa pa i čitavi grozdovi”, kaže Stanković koji ovde ima sedamdeset ari vinograda. On dodaje da je krađu prijavio KPS-u, koja je i izvršila uviđaj.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017