Vesti

KosovaLive: Masovno trovanje albanske dece u Kosovom Polju

Kako prenosi agencija KosovaLive, danas u zgradi OŠ “Sveti Sava” u Kosovom Polju, u kojoj se nalazi i srednja škola “Hivzi Sulejmani”, došlo je do masovnog trovanja oko 60 devojčica albanske nacionalnosti, od 14 do 16 godina, koje pohađaju nastavu u poslepodnevnoj smeni. Kako se navodi u vesti ove agencije, među roditeljima koji su se okupili u hodnicima Univeritetske klinike u Prištini šuška se kako su “ovi slučajevi slični slučajevima masovnog trovanja iz 1989. godine, tokom srpske represije”. “Njihove sumnje potktrepljuju činjenicom da u ovoj školi uče i srpski učenici”, navodi se u vesti koju potpisuje B. Salihu. Noć pre današnjeg slučaja, 18-oro učenika ove škole javilo se na Infektivnu kliniku sa sličnim simptomima, navodi KosovoLive.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017