Vesti

Nastavlja se isključenje struje crkvama na Kosovu

Još dve Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji od juče su bez struje. U prepodnevnim satima struja je isključena crkvama Svete Petke u Lapljem Selu i Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju. Sekretar eparhije raško-prizrenske, otac Radoslav Janković, izjavio je KIM radiju da najnovija isključenja od strane KEK-a predstavljaju, kako kaže, “nastavak ofanzive na objekte SPC”. “Jednostavno nastavlja se progon a niko nas ne pita ko je porušio crkve i manastire niti je neko za to odgovarao ili platio neku odštetu. Oni hoće da naplate struju i ako nisu vlasnici elektro-sistema na Kosovu i Metohiji. Vlasnik je Republika Srbija a obmanjuju nas pričama kako Srbija nije zainteresovana za elektro-postrojenja na Kosovu i Metohiji. To nije tačno nego od nas žele da podržimo njihovu lažnu državnost. Mi to nikada nećemo učiniti“, rekao je otac Radoslav KIM radiju. Iz KEK-a je ranije saopšteno da će svi neredovni potrošači biti isključeni iz mreže bez obzira o kome se radi. Delu crkava i manastira u Metohiji isključena je struja krajem avgusta dok je Manastir Gračanica bez struje od 02. septembra.Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017