Vesti

N. Rašić: Lokalni izbori na Kosovu najbitniji politički događaj

Predstojeći lokalni izbori, koji su raspisani za 15. novembar mogu biti prekretnica svima koji na Kosovu vide svoju budućnost, rečeno je danas u Medija centru u Čaglavici. Na okruglom stolu koji je u ovom Medija centru održala Centralna izborna komisija Kosova učestvovali su i srpski kandidati za gradonačenlika buduće opštine Gračanica. Ministar za rad i socijalna pitanja u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je da su ovi lokalni izbori najbitniji politički događaj za sve nealbanske zajendice posle 1999. godine. “Mislim da je ovo pravi put i jedini način kako možemo doći do našeg prvog i primarnog cilja, a to je da opstank Srba ili drugih nealbanskih zajednica za nas nema alternativu”, rekao je Rašic. Kosovski lokalni izbori zakazani za 15. novembar održaće se u 36 od 38 opština, jer u novim opštinama predviđenim planom Martija Ahtisarija, Severna Mitrovica i Parteš, izbori će biti naknadno održani.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017