Vesti

Vlada Japana pomaže Kosovu u borbi protiv korupcije

U sedištu UNDP-a u Prištini danas je svečano potpisan protokol o saradnji u borbi protiv korupcije na Kosovu između predstavnika ove misije Ujedinjenih nacija, Vlade Japana i Kosovske antikorupcijske agencije. Direktor UNDP na Kosovu Parviz Fartaš zahvalio se na finansijskoj podršci koju je Vlada Japana pružila Kosovu i ovom projektu, naznačavajući da je borba protiv korupcije, kao velike prepreke za razvoj tranzicionog društva, jedan od prioriteta UNDP-a. Fartaš je istakao da "Kosovari sami moraju da ustanu i kažu ne korupciji" i da on veruje kako je to "korak ka izgradnji transparentnijeg i pravednijeg društva na Kosovu". Ambasador Japana u Beču, Tacuko Ićihara, rekao je da njegova zemlja smatra kako su "mir i stabilnost Kosova važni ne samo za Balkan već i za mir u drugim regionima u svetu". Zbog toga, naveo je Ićihara, "Vlada Japana snažno pomaže nezavisnom Kosovu u izgradnji demokratskog i multietničkog društva". Istakavši kako je korupcija veliki problem kosovskog društva, predstavnik Kosovske antikorupcijske agencije Hasan Preteni zahvalio se na podršci koju njegova agencija dobija od UNDP-a, Vlade Kosova i Japana.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017