Vesti

Jednomesečni pritvor za trojicu Srba iz N. Brda

Sud u Prištini potvrdio je jednomesečni pritvor za trojicu Srba iz opštine Novo Brdo, koji su pre šest dana uhapšeni pod sumnjom da su počinili ratne zločine. “Trojici je određen jednomesečni pritvor, njih dvoje je pušteno na slobodu, a vidićemo šta će posle tih mesec dana biti”, potvrdio je za KIM radio predsednik opštine Novo Brdo Stojan Stanojević. “Sva trojica imaju advokate, a da li će biti pušteni da se brane sa slobode ne znamo još uvek”, dodao je Stanojević. Predsednik opštine Novo Brdo kaže da Srbi iz ove opštine više neće protestvovati jer, kako kaže, to neće doprineti da se odluka suda, da trojica Srba budu u jednomesečnom pritvoru, promeni. Policija Euleksa je u sredu u jutarnjim satima, iznenadnom akcijom, uhapsila Svetlanu Stojanović iz Bostana, Dobrivoja Trajkovića, Slobodana i Srećka Martinovića iz Plavica i Srđana Filića iz Jasenovika kod Novog Brda, pod sumnjom da su počinili ratne zločine.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018