Vesti

Konstituisani organi lokalne vlasti u opštini Peć

Opština Peć, koja se nalazi u Goraždevcu danas je dobila novu opštinsku vlast koju su zajedno formirale liste Socijalistička partija Srbije (SPS), Demokratsa stranka (DS) i Socijal demokratska partija (SDP). Za predsednika opštine izabran je Miloš Dimitrijević iz SPS-a, a za potpredsednika Janko Petrović iz DS-a. Predhodno je za predsednika Skupštine izabran Srboljub Kolašinac iz redova SDP-a, a za potpredsednika Skupštine Vuko Vuković iz SPS-a, dok je za v. d. sekretara opštine izabran Vladan Premović. Novi predsednik opštine Miloš Dimitrijević kaže da će buduće rukovodstvo opštine nastojati da mladima stvori normalno okruženje za život i rad. “Cilj nam je da mlade zaposlimo i zadržimo ovde. U tom smislu prvi zadaci lokalne samouprave biće izgradnja Doma zdravlja, formiranje civilne zaštite i vatrogasne službe”, rekao je Dimitrijević. Trojnu koaliciju u SO Peć čine SPS sa 15 mandata, DS - 6 i SDP Dejan Jovanović - 5, a opoziciju će činiti Demokratska stranka i Srpska napredna stranka. Izbori za loklane organe vlasti u opštinama Peć i Priština organizovni su 16-og avgusta nakon što je je Vlada Srbije zbog, kako se navodi u obrazloženju, nepravilnosti u radu tadašnjeg opštinskog rukovodstva koje su činili članovi SRS-a, dva meseca ranije raspustila SO Peć i Priština.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018