Vesti

Održana modna revija u okviru “Nedelje kulture"

U okviru “Nedelje kulture”, koja se održava u preko 10 srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, danas je u Lapljem Selu održana modna revija. Predsednica udruženja poslovnih žena “Avenija” Gordana Đorić u izjavi za KIM radio kaže, da je ovo prilika da se pokažu proizvodi i da ljudi vide šta se radi u udruženju da bi se i oni okrenuli pravim vrednostima. “Žene našeg udruženja žele da nauče stare zanate, ali na žalost nemaju podršku međunarodnih institucija jer su finansijska ulaganja u srpskim sredinama mala. Ako smo sada bez neke veće pomoći, od onih koji su trebali da nam pomognu, postigli kvalitet, ja se nadam da će se krenuti sa finansiranjem ovakvih projekata”, kazala je Gordana Đorić. Ona dodaje da je u planu da se zaposli što više žena i da su u pripremi dve radionice. "Jedna je radionica za proizvodnju kolača i torti gde će se zaposliti bar deset žena, jer znamo koji kvalitet imamo i takođe znamo da imamo sigurno tržište, a drugi deo plana jeste proizvodnja zimnice koju naše žene spremaju sa kvalitetom i ukusom”, kazala je Đorić. Udruženje “Avenija” radi od 2000. godine i bavi se ekonomskim razvojem, nacionalnom kuhinjom, i u okviru Udruženja radi tekstilna radionica koja vrši besplatnu obuku u trajanju od šest meseci.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018