Vesti

Ministarstvo za KiM insistira na razjašnjenju hapšenja Srba u N. Brdu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović susreo se danas u Beogradu sa predstavnikom Visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane Piterom Sorensenom, navodi se u saopštenju Ministrastva za KIM, dostavljenom medijima. Ministar Bogdanović zahtevao je od Pitera Sorensena punu informaciju o slučaju hapšenja petoro Srba iz opštine Novo Brdo koji su osumnjičeni da su počinili ratne zločine. Sorensen je preuzeo na sebe obavezu, da prenese zahtev Euleksu i da po dobijanju informacije odmah sa njom upozna ministra za KIM Gorana Bogdanovića, dodaje se u saopštenju. Ministarstvo za KiM insistira na razjašnjenju ovog slučaja, da bi se otklonila svaka sumnja da se zloupotrebom tajnih optužnica za ratne zločine sprečava povratak izbeglih i raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju. U saopštenju se zaključuje da bi se otklanjanjem ove sumnje povratilo poverenje srpskog stanovništva na Kosmetu u legalno međunarodno prisustvo u Pokrajini.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018