Vesti

Jednomesečni pritvor trojici Srba iz Novog Brda

Euleks je odredio jednomesečni pritvor za troje uhapšenih Srba iz opštine Novo Brdo, potvrdio je u izjavi za KIM radio Vladimir Martinović, sin uhapšenog Slobodana Martinovića. Prema njegovim rečima na sednici u Okružnom sudu u Prištini odlučeno je da se njegovom ocu, Srećku Martinoviću i Svetlani Stojanović odredi pritvor do 30 dana. “Juče su nam saopštili odluku suda, advokati će danas opet ići tamo i videti šta se može uraditi. Juče su nam kazali da će uložiti žalbu na odluku o određivanju pritvora”, kazao je Martinović. Euleks je saopštio da se optužbe odnose na neljudski tretman, prekomernu patnju ili narušavanje telesnog integriteta ili zdravlja, primenu mera zastrašivanja i terora i nezakonito hapšenje i zadržavanje. U opštini Novo Brdo u sredu je uhapšeno petoro Srba, ali su dvojica ubrzo oslobođena. Srđan Filić pušten je u četvrak uveče iz pritvora i braniće se sa slobode, dok je Dobrivoje Trajković, koji je pritvoren zbog ometanja policije prilikom pretresa njegove kuće pušten iz pritvora u sredu uveče.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018