Vesti

Verifikiovani mandati odbornika SO Priština

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Priština juče su verifikovani mandati 47 odbornika, posle čega je sednica prekinuta zbog nepostojanja kvoruma za rad. Nosilac liste Srpske napredne stranke, Nebojsa Nikolić, izjavio je KIM radiju da stranke nisu uspele da se dogovore o formiranju nove vlasti, zbog čega konstitutivna sednica nije završena. "Stranke nisu uspele da se dogovore oko odborničkih grupa koje bi činile većinu i učestvovale u formiranju nove vlasti u opštini", kazao je Nikolić. On dodaje da očekuje se sa sednicom nastavi za dva dana. U Skupštini opštine Priština, SNS ima 16 mandata, SPS - 9, DS - 8, SRS - 7, grupa građana "Opstanak" - 5 i koalicija DSS - 2 mandata. Izbori za loklane organe vlasti u opštinama Peć i Priština organizovni su 16-og avgusta nakon što je je Vlada Srbije zbog, kako se navodi u obrazloženju, nepravilnosti u radu tadašnjeg opštinskog rukovodstva koje su činili članovi SRS-a, dva meseca ranije raspustila SO Peć i Priština.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018