Vesti

Jedan od petoro uhapšenih, priveden greškom

Dobrivoje Trajković, jedan od petoro Srba iz opštine Novo Brdo koje je Euleks uhapsio pušten je iz pritvora, izjavio je za KIM radio načelnik kosovsko pomoravskog okruga Dragan Nikolić. On je rekao da je Trajković pušten iz pritvora, jer je prilikom jučerašnjeg hapšenja došlo do greške i zamene identiteta. Nikolić je dodao da je Euleks sinoć u selu Jasenovik sproveo još jednu akciju hapšenja, koje se bezuspešno završila. Naime, pripadnici Euleksa pokušali su sinoć da uhapse Sinišu Filića, brata uhapšenog Srđana, ali ga nisu pronašli. Podsetimo, Euleks policija je uhapsila juče Svetlanu Stojanović iz sela Bostane, Slobodana i Srećka Martinovića i Dobrivoja Trajkovića iz Plavca, kao i Srđana Filića iz Jasenovika, svi iz opštine Novo Brdo. Preostali uhapšeni nalaze se u pritvoru u Prištini gde će ostati do isteka pritvora od 48 sati, nakon čega će pojaviti pred sudijom. Portparolka Euleksa Karin Limdal nije mogla sa sigurnošću da precizira kada će se to tačno dogoditi.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018