Vesti

Protest zbog hapšenja Srba u Novom Brdu i danas

Žitelji sela Bostana, Jasenovika i Plavice u opštini Novo Brdo okupiće se i danas ispred multietničke opštine u Novom Brdu kako bi protestvovali zbog hapšenja petoro njihovih sugrađana. Načelnik Kosovsko-pomoravskog regiona Dragan Nikolić u izjavi za KIM radio je kazao da su porodice juče angažovale advokate koji će ih zastupati. “Još nemamo bliže informacije, advokati su angažovani i kako su nam juče preneli trebalo je da se danas nađu sa njima i razgovaraju. Protest je zakazan za 14 sati, pa se nadam da ćemo do tad imati neke bliže informacije”, kazao je Nikolić. Predsednik opštine Novo Brdo Stojan Stanojević je ranije KIM radiju kazao da je lokalno rukovodstvo o hapšenju obavestilo Ministarstvo za KiM od kojih i očekuju pomoć.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018