Vesti

Novo Brdo: Protest zbog hapšenja Srba

Oko 200 meštana Jasenovika, Bostana i Plavice okupilo se danas ispred zgrade multietničke opštine Novo Brdo u znak protesta zbog jutrošnjeg hapšenja petoro Srba. Predsednik opštine Novo Brdo, Stojan Stanojević, kazao je za KIM radio da su kontaktirali razne organizacije kako bi saznali gde su uhapšeni odvedeni ali da za sada nisu saznali ništa. Stanojević dodaje da je o ovom događaju obavešteno i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju i da je dobio čvrste garancija da će država preduzeti ozbiljne korake kako bi oni bili oslobođeni. Jedanaestogodišnja Aleksandra, ćerka Dragana Trajkovića, kaže da su joj, kada su upali u sobu, prislonili pušku na glavu i rekli joj da ćuti, pošto je počela da vrišti kada je iznenada videla policiju u kući. Trajković Desana, majka uhapšenog Dragana kaže da su im u kući, tokom jutrošnje akcije, sve polomili. “Stvari su nam razbacali, tegle u kojima je bila naša zimnica koju smo spremili su polomili, sve stvari su nam po dvorištu razbacali”, kazala je Desana. Protesti Srba iz opštine novo Brdo najavljeni su i za sutra.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018