Vesti

U toku je saslušanje uhapšenih. Za 14 sati najavljen protest

Vlada Martinović, kome su jutros u akciji Euleksa u selu Bostane kod Novog Brda, uhapšeni otac i stric, Slobodan i Srećko Martinović, izjavio je KIM radiju da su oni uhapšeni pod optužbom da su počinili ratne zločine. “Euleks nam je tokom hapšenja mog oca i strica saopštio da su u pitanju ratni zločini”, rekao je Martinović. On navodi da njegov otac i stric nikada nisu napuštali Kosovo i da su ove optužbe neosnovane. “ Optužbe nemaju veze sa istinom. Radi se o ljudima, domaćinima, sirotinji koja nigde ne radi i koja nema nikakve veze ni sa ratom ni sa ratnim zločinima”, kazao je on. Martinović dodaje da je policija, porodicama uhapšenih tokom akcije, oduzela mobilne telefone. Kako KIM radio saznaje akcija hapšenja nije završena a prema izjavama očevidaca u Bostanu su prisutne i ekipe Hitne pomoći Istražni sudija, prema saznanjima Kim radija trenutno saslušava uhapšene. Za 14 časova u Bostanu će biti održan protest meštana.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018