Vesti

Euleks uhapsio petoro Srba u opštini Novo Brdo zbog sumnje da su počinili ratne zločine

Policija Euleksa jutros u šest časova, iznenadnom akcijom uhapsila je nekoliko osoba srpske nacionalnosti u selima Bostane i Jasenovik, u opštini Novo Brdo pod sumnjom da su učestvovali u ratnim zločinima, saznaje KIM radio. Uhapšeni su braća Slobodan i Srećko Martinović, kao i Stojanović Svetlana iz Bostana. Prema rečima predsednika opštine Novo Brdo Stojana Stanojevića, osim njih uhapšeni su i Trajković Dobrivoje iz mahale Planica u opštini Novo Brdo, kao i Srđan Filić iz Jasenovika. “ Bio je pretres, neka sinhronizovana akcija Euleksa, petoro ljudi je uhapšeno, kažu da su učestvovali u ratu, pa su pod tom sumnjom uhapsili i jednu ženu”, rekao je Stanojević za KIM radio. Stanojević je dodao da su svi uhapšeni proteklih godina živeli na Kosovu i Metohiji, kao i da će njihove porodice angažovati advokate. U ovom trenutku meštani okolnih srpskih sela okupljaju se u Bostanu da bi protestovali.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018