Vesti

"Nedelja kulture" na Kosovu i Metohiji

"Nedelja kulture", koja se održava u preko 10 srpskih sredina na Kosovu i Metohiji, otvorena je sinoć u klubu "Magacin" u Gračanici rokenrol koncertom. Kako je za KIM radio kazala Dragana Stanić, PR Centra za mir i toleranciju, ove godine je odlučeno da "Nedelja kulture" počne drugačije nego što je to bio slučaj sa prethodnim otvaranjima ove manifestacije. "Nedelju kulture" otvorili smo serijom rokenrol koncerata, što je naišlo na jako dobar odziv mladih ljudi. Ovogodišnja "Nedelja kulture" biće održana širom pokrajine u preko 10 sredina između kojih i u Gračanici, Lapljem selu, Osojanu, okolini Gnjilana, Partešu, Zvečanu, K. Mitrovici, Štrpcu itd. ", kazala je Stanić. PR Centra za mir i toleranciju dodaje da će se u ovim sredinama, tokom "Nedelje kulture", održavati mnogi kulturni događaji. "Sadržaj će biti veoma bogat, između ostalog festival dokumentarnog filma u Medija centru u Čaglavici u utorak i sredu, zatim NVO "Avenija" iz Lapljeg Sela će u petak u ovom selu u 15 časova i 30 miinuta održati modnu reviju, a takođe biće promovisana i tradicionalna kuhinja. Omladinsko pozorište "Geto" izvešće dve predstave za decu i odrasle. Trubači će nastupati u Osojanu i Partešu gde će biti održani i rok koncerti. Ono što mi je posebno drago da najavim jeste poznata grupa "Popečitelji" koja nastupa večeras u klubu "Magacin" u Gračanici, a sutra u Štrpcu", rekla je Stanić. Ovogodišnju "Nedelju kulture" na Kosovu i Metohiji organizuje Centar za mir i toleranciju uz podršku USAID-a.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018