Vesti

Manastir Gračanica i dalje bez struje

Manastir Gračanica i još nekoliko drugih crkava, kao i bogoslovija i parohijski dom u Prizrenu još uvek su bez električne energije, kaže sekretar eparhije raško-prizrenske protojerej Radoslav Janković. Prema njegovim rečima manastir Gračanica bez struje je već 16 dana: "Struju nemamo još od 2. septembra, kada su radnici KEK-a isekli kablove za dovod struje. Sa KEK-om ne vodimo nikakve pregovore. Obavestili smo Ministarstvo za KiM, ali do današnjeg dana nismo dobili još ni jedan odgovor. " Otac Radoslav navodi da plaćanje struje nije problem, već da su sporni ugovori koje KEK traži da crkva potpiše. "Mi ne želimo da potpišemo te ugovore koje su oni pripremili, smatramo da potpisivanjem tih ugovora na neki način, i mi priznajemo njihovu samoproglašenu državu". U KEK-u navode da se struja mora plaćati i da će sa mreže biti isključene sve neplatiše.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018