Vesti

Školski odbor smenio direktora OŠ u Vrbovcu

Školski odbor OŠ Marko Rajković u Vrbovcu doneo je odluku da razreši direktora ove škole Stanislava Kojića, saznaje radio Klokot. Kojić kaže da je ova odluka vrhunac onoga što je počelo još kada je imenovan novi školski odbor. „Sve je počelo 3. avgusta kada je doneto rešenje za imenovanje novih članova školskog odbora za osnovnu školu u Vrbovcu. Tada na na neki način počinje i hajka koja se vodi protiv mene, “ tvrdi Kojić. On ima zamerke i na zakonitost procedure održavanja sednica odbora: „Poslednja sednica ovog odbora održana je 7. septembra, i tad je i doneta odluka o mojoj smeni. Održana je bez mog prisustva i predsednika školskog odbora. " Kojić takođe tvrdi da iza njegove smene stoje pojedini dugogodišnji radnici ove škole, pojedini članovi školskog odbora i lokalna samouprava ove opštine. Međutim, predsednik skupštine Staniša Jeremić odbacuje ove optužbe. „Ja mislim da on bez ikakvog povoda napada ljude da stoje iza svega ovoga, jer ti ljudi koji su članovi školskog odbora nemaju nikakve zahteve za neko radno mesto ili nešto drugo. Iznosi neistine, kleveta ljude bez razloga i stvara konfuziju među lokalnim stanovništvom, a to može da se odrazi i na drugi način“, kazao je Jeremić. On navodi da se protiv Kojića vodi krivični postupak zbog, kako je rekao, pronevere ogromne količine novca koja je, za vreme njegovog direktovanja, namenjena školi. I predsednik opštine Vitina Srećko Spasić odbacuje Kojićeve tvrdnje da je lokalno rukovodstvo na bilo koji način vršilo pritisak na članove školskog odbora. „Ne razumem kako je moguće da lokalno rukovodstvo vodi hajku protiv direktora Stanislava Kojića kada znamo da lokalna samouprava daje samo tri člana školskog odbora, a da ostalih šest daje škola“, kazao je Spasić.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018