Vesti

Arsić: Tadićev stav prema kosovskim izborima je svetinja

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić, izjavio je da Srbi sa Kosova treba da slede poruku predsednika Srbije Borisa Tadića da na izborima 15. novembra ne treba učestvovati. “Ja kao legalno izabrani predstavnik dela srpskog naroda na Kosovu sigurno neću izaći na izbore, jer je za mene stav predsednika Srbije svetinja”, rekao je Arsić KIM radiju. Načelnik Kosovskog okruga smatra da su kosovski izbori štetni za Srbe u pokrajini, i nada se da će većina Srba sa Kosova poslušati stav predsednika i Vlade Srbije. „Ipak ima određen broj ljudi koji će i pored stava predsednika Tadića, da na tim izborima ne treba učestvovati, ipak uzeti učešće. Međutim, oni neće biti relevantni predstavnici srpskog naroda jer će izlaznost siguran sam biti vrlo mala“, rekao je Arsić. Po njegovim rečima juče je istekao rok za prijavu stranačkih lista na tim izborima i mnogi su to iskoristili da ponovo aktiviraju ili iznova formiraju svoje stranke koje, kako je rekao, ni ovoga puta neće imati podršku većine Srba sa Kosova. Arsić je podsetio na stav vlasti u Srbiji po pitanju kosovskih lokalnih izbora, rekavši da "Srbi ne prihvataju institucije samoproglašene države Kosovo i većina Srba na tim izborima neće učestvovati".Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018