Vesti

U K. Mitrovici novi izbori zbog raskida koalicije?

Nakon raskida koalicije SRS, DSS i Nove Srbije u petak, danas je održana sednica SO Kosovska Mitrovica. Sednici Skupštine opštine nisu prisustvovali odbornici DSS-a i Nove Srbije osim odbornika Nebojše Jovića. Odbornici DS-a i Srpske radikalne stranke nisu mogli da preciziraju da će zbog raskida koalcije doći do novih izbora. Član glavnog obora DS-a u Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Đoković, kazao je za Kontakt plus da očekuje od predsednika opštine i Skupštine opštine da obaveste resorno ministrarstvo o tome da li u K. Mitrovici ima koalicije ili nema. On je istakao je da čelnici vladajućih stranaka treba da podnesu ostavke. “Ako se raskida koalcijja, napuštaju se sve funkcije koje vam pripadaju po koalicionom dogovoru, odnosno sporazumu”, rekao je Đoković. Šef poslaničke grupe SRS-a, Nenad Topličević, nije mogao da precizira da li će se ići na nove izbore. “Videćemo da li će uopšte više biti koalcijia i da li će se ići na nove izbore”, kazao je Topličević. On je naglasio da je neizvesno kako će u buduće opština funkcionisati ali da se u narednih sedam dana to mora razrešiti. Nakon lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji, koji su održani 11. maja 2008. godine, u Kosovskoj Mitrovici 11 mandata osvojila je Srpska radikalna stranka, devet mandata koalicija DSS-Nova Srbija, šest mandata DS, Grupa građana za Kosovsku Mitrovicu dva i SPS jedan mandat.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018