Vesti

Protest u Prištini završen bez incidenata

Protest u Prištini, na kojem se prema poslednjim podacima okupilo oko hiljadu ljudi, završen je bez incidenata, saznaje KIM radio. "Protest je završen oko 14 sati, nije bilo incidenata, ulice Prištine sada su raščišćene i saobraćaj na njima je normalizovan", rekao je za naš program portparol KPS-a u Prištini, Agron Borovci. Protest koji su organizovale 22 nevladine organizacije kosovskih Albanaca zbog potpisivanja Protokola između predstavnika Euleska i MUP-a Srbije, a kojim je predviđena stroža kontrola administartivne linije između Srbije i Kosova u borbi protiv organizovanog kriminala, počeo je ispred Nacionalne i univerzitetske biblioteke Kosova, nakon čega su demonstranti krenuli u protestnu šetnju. Ispred kosovskih insistucija, skupštine, vlade i sedišta predsednika Kosova bilo je primetno jako obezbeđenje. Nakon protestne šetnje okupljenima su se obratiti organizatori današnjih demonstracija. Lider pokreta Samoopredeljenje optužio je kosovsko rukovodstvo da snosi najveću krivicu za potpisivanje ovog sporazuma. Lideri kosovskih institucija, rekao je Kurti, ne rade za Kosovo i njegov narod, već za svoje interese. Predstavnici nevladinih organizacija protest su najpre najavili u petak u momentu kada još nije bilo objavljeno da je Protokol potpisan. Vest o parafiranju Protokola iznenadila je nevladine organizacije koje su naknadno odlučile da protest, umesto u sredu, održe danas.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018