Vesti

Više stotina ljudi na protestu u Prištini

Oko 700 kosovskih Albanaca okupilo se danas u Prištini na protestu zbog potpisivanja protokola između Euleksa i MUP-a Srbije. Protest koji organizuju 22 nevladine organizacije je počeo ispred Nacionalne i univerzitetske biblioteke, nakon čega su demonstranti krenuli u protestnu šetnju. Ispred kosovskih institucija, skupštine, Vlade i sedišta predsednika Kosova primetno je jako obezbeđenje. Nakon protestne šetnje okupljenima će se obratiti organizatori današnjih demonstracija. Lider pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti rekao je da je brzo potpisivanje Protokola promenilo odluku grupe nevladinih organizacija o terminu održavanja protesta, koji je najpre bio najavljivan za sredu. Kurti je optužio kosovsko rukovodstvo da snosi najveću krivicu za potpisivanje ovog sporazuma. Lideri kosovskih institucija, kaže Kurti, ne rade za Kosovo i njegov narod, već za svoje interese. Protokolom koji su potpisali predstavnici Euleska i MUP-a Srbije predviđena je stroža kontrola administartivne linije između Srbije i Kosova u borbi protiv organizovanog kriminala.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018