Vesti

Nakon raskidanja koalicije u K. Mitrovici vanredni izbori ili koalicija SRS i DS?

Nakon jučerašnjeg raskidanja koalicije SRS, DSS i Nove Srbije, održavanje sednice SO Kosovska Mitrovica, koja je zakazana za ponedeljak, i dalje je neizvesno. Kako javlja Kontakt plus radio sednica bi trebala biti održana u ponedeljak, a privremene mere i novi izbori mogu se izbeći jedino ukoliko dođe do koalicije između SRS i Demokratske stranke. Predsednik opštinskog odbora DSS Zoran Savić izjavio je na konferenciji za novinare da je do raskidanja koalicije sa radikalima došlo jer predsednik opštine Nenad Topličević "krši koalicioni sporazum i sprovodi politiku DS u gradu". Član glavnog odbora Demokratske stranke u Kosovskoj Mitrovici, Dragiša Đoković kaže da ova stranka neće ući u koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom, ali da će odbornici Demokratske stranke doći u ponedeljak na sednicu SO Kosovska Mitrovica. On ističe da su za sada vanredni izbori jedino rešenje za izlazak iz krize i da oni trebaju biti održani u što kraćem roku, o čemu bi trebalo obavestiti i Vladu Srbije. Predstavnik Grupe građana Dragan Spasojević, izjavio je ranije da njihovi odbornici neće prisustvovati sednici i dodao da neće podržati Srpsku radikalnu stranku na lokalnom nivou. Građani Kosovske Mitrovice podeljeni su kada je reč o stvaranju koalicije između SRS i DS. Podsetimo, nakon lokalnih izbora na Kosovu, koji su održani 11. maja 2008. godine, jedanest mandata osvojila je SRS, DSS/NS -9, PUPS 1, SPS 1, Grupa građana za Kosovsku Mitrovicu 2 i Demokratska stranka šest mandata.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018