Vesti

Oliver Ivanović obišao Prilužje i Gojbulju

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović posetio je juče sela Priližje i Gojbulju u opštini Vučitrn. U razgovoru sa opštinskim rukovodstvom Ivanović je naglasio značaj opstajanja srpskih sela opštine Vučitrn i srednjeg Kosova, i naglasio da se pored onoga što radi država i na lokalu dosta toga može odraditi i unaprediti. “Nezaposlenost je veliki problem, ali on se više ne može rešavati pritiskom na lokalnu administraciju i budžetske ustanove. Jedan od načina za rešavanje nezaposlenosti su podsticajna sredstva kojim se kreditiraju privatni preduzetnici”, istakao je Ivanović. Državni sekretar u Ministarstvu za KiM je još napomenuo da veliki problem za sela srednjeg Kosova oko Prilužja, ali i sela uz prugu oko Kosova Polja i Lipljana predstavlja nefuncionisanje voza do severa Kosova i Metohije. On je podsetio i da se državno rukovodstvo jasno odredilo prema učešću Srba na lokalnim Kosovskim izborima i da se taj stav neće menjati.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018