Vesti

Ministar Bogdanović osudio sprečavanje da Srbi dođu u V. Hoču

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović osudio je sprečavanje Srba od strane Vlade Kosova da prisustvuju današnjem otvaranju spomenika u Velikoj Hoči. On je rekao da je nedopustivo da Priština ne dozvoljava pratnju ljudima koji su krenuli u Veliku Hoču da prisustvuju otkrivanju spomenika otetim i ubijenim Srbima. „Ovakvi postupci najbolje ilustruju kakav je odnos kosovskih privremenih vlasti prema srpskoj zajednici i kakva je njihova vizija multietničkog društva. Problem kidnapovanih i nestalih je jednako bolan za pripadnike svih zajednica na Kosovu i Metohiji i ovakvi nerazumni postupci privremenih vlasti ne dovode do smirivanja situacija i pomirenju već naprotiv samo podgrevaju tenzije i sukobe“, rekao je ministar Bogdanović. U saopštenju dostavljenom medijima navodi se da "međunarodne civilne misije na Kosovu i Metohiji ne smeju dozvoliti Prištini jeftine politikanske i birokratske igre, zabranama koje pogoršavaju ionako teško stanje porodica čiji su članovi ubijeni i nestali". Ministarstvo za KiM zahteva od Međunarodnih misija koje imaju mandat da stabilizuju stanje na Kosovu, da se ovakve situacije više nikada ne ponove.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018