Vesti

Nema ni potvrde ni demantija Vlade Kosova o zabrani dolaska Srbima u V. Hoču

Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići nemože ni da negira ni da potvrdi umešanost u zabranu dolaska Srbima u Veliku Hoču. “Nemam nikakvu informaciju o tome da je Vlada Kosova donela odluku kojom se zabranjuje Srbima da odu na otkrivanje spomenika u Velikoj Hoči. Ne znam ništa o tome da je tako nešto i planirano, a još manje da je Vlada donela odluku da neko bude sprečen da ode tamo ili da bude vraćen. Možda u Ministarstvu unutrašnjih poslova imaju neke druge informacije ali ja o tome ne znam ništa”, rekao je Krasnići. “Ja to ne mogu da potvdim jer takve informacije nemam. Ne mogu da potvrdim da je takvu odluku Vlada ili neki segment Vlade doneo”, naglasio je Krasnići. U međuvremenu u Ministarstvu unutrašnjih poslova u Prištini niko nije bio dostupan da da izjavu povodom ovog demantija.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018