Vesti

Vlada Kosova naredila KPS-u da spreči odlazak Srba u V. Hoču

Portparol KPS-a Arber Beka kazao je za KIM radio da su pripadnici policije, koji su sinoć vratili Srbe koji su krenuli u Veliku Hoču na otkrivanje spomenika stradalim Srbima, radili po odluci Vlade Kosova. "Kosovska policija je radila po odluci Vlade Kosova, a po toj odluci zabranjeno je da ti ljudi odu u Veliku Hoču", kazao je portparol Kosovske policijske službe. Portparol Vlade Kosova Memli Krasnići još uvek je nedostupan za medije. Grupa od oko 80 Srba, koja je sinoć autobusima krenula iz unutrašnjosti Srbije u Veliku Hoču kako bi danas prisustvovala otkrivanju spomenika kidnapovanim i stradalim Srbima u periodu od 1998-2000. godine u opštini Orahovac, zaustavljena je sinoć u Srbici gde im KPS policija nije dozvolila da nastave put.Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018