Vesti

Fejt: Uspeh decentralizacije zavisi od izlaska Srba na izbore u novembru

Piter Fejt je danas boravio u Klokotu, gde se upoznao sa aktivnostima Opštinskog pripremnog tima koji radi na sprovođenju decentralizacije u ovoj opštini. Međunarodni civilni predstavnik za Kosovo je tom prilikom rekao da je „za uspeh procesa decentralizacije potrebno da srpska zajednica u što većem broju izađe na novembarske lokalne izbore“. Kako javlja Klokot radio, Fejt je tokom obraćanja okupljenim novinarima istakao da je veoma zadovoljan radom ovog optšinskog tima. „Za mene je bio veoma ohrabrujući sastanak koji smo održali sa Opštinskim pripremnim timom, jer imam osećaj da postoji spremnost i volja za osnivanjem nove opštine. Kosovska Vlada takođe se zalaže da se formiraju opština u kojima će srpska zajednica biti u većini”, rekao je Fejt. Na pitanje novinara da prokomentariše činjenicu da se većina Srba i Alabanaca protivi sprovođenju procesa decentralizacije, kao što je slučaj sa rukovodstvom opštine Vitina, Fejt je rekao da se kosovska Vlada obavezala da će sprovesti proces decentralizacije, kao i da se nada da će opštinsko rukovodstvo delovati po upustvima koje je dobilo od Ministarstva za lokalnu samoupravu. Pre posete članovima opštinskog pripremnog tima u Klokotu, Piter Fejt se iza zatvorenih vrata sastao sa predsednikom opštine Vitina Nedžmedinom Arifijem.Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017